Beat the champion
Versla de kampioen!
Records zijn er om gebroken te worden.

Wie kent ze niet? Onze oude schaatshelden Art en Keesie. Wat konden die mannen schaatsen. Ik hoor de verslaggever nog juichend roepen; ”en dat was weer een rondje van 36!”
Daar hoef je vandaag niet meer mee aan te komen. Door innovatie is er gemiddeld iedere 10 jaar een seconde van dat rondje afgegaan. En de generatie na Sven Kramer zal straks nog sneller gaan.
Bij ondernemen is dat niet anders! Ook als bedrijf zul je telkens weer je grenzen moeten verleggen, want ze zeggen echt niet voor niets; “stilstand is achteruitgang”. Maar hoe pak je dat slim aan?

“Zonder uitdagers zijn er geen winnaars!”

Het begint met de vaststelling dat je als ondernemer voortdurend je grenzen moet verleggen en moet nadenken hoe het morgen nog weer slimmer kan!
Laten we zeggen dat jouw huidige manier van werken de kampioen is. Hoe zou jij die kampioen dan kunnen uitdagen? Eigenlijk is dat best simpel. Doe gewoon met een vaste regelmaat een test. Bijvoorbeeld iedere maand. Verander iets in jouw aanpak. Dat kan zijn door iets te veranderen in je marketing, verkoop of prijsstrategie. En ga hiermee testen om te zien hoe het uitpakt. Dat hoef je niet eens op iedereen te testen. Zeker op internet kun je vrij simpel bijvoorbeeld 10% van alle bezoekers door je test proces heen leiden om te zien wat er gebeurt. Blijkt nu dat die test niet beter werkt dan je huidige aanpak, dan verzin je gewoon weer een nieuwe test. Blijkt echter dat die nieuwe aanpak wél werkt, hoera, dan is er een nieuwe kampioen. Dan gaat vanaf dat moment 90% van de transacties door dat nieuwe proces. Maar ook dan gaan we die nieuwe kampioen direct weer uitdagen met een nieuwe test om te onderzoeken of het nóg slimmer kan.

Vanzelfsprekend kun je ook twee verschillende tests draaien om je huidige kampioen uit te dagen.
Waar het om gaat is dat je er standaard vanuit moet gaan dat je huidige werkwijze binnen je bedrijf altijd beter kan! Echt geloof mij, in deze wedstrijd is er nooit een finishlijn. Het zal altijd slimmer, sneller, winstgevender of efficiënter kunnen. De uitdaging is alleen telkens weer hoe?
In mijn vorige blog over “De gouden wet van 1%” kon je al lezen hoe jij jouw bedrijf met slechts hele kleine verbeteringen in slechts 3 jaar tijd kunt verdubbelen. Met deze aanpak waarbij je er gewoon een proces van maakt om voortdurend te testen en te werken aan voortdurende verbetering zul je ontdekken dat dit eigenlijk best simpel is om te realiseren. Je moet er echter wél voortdurend mee bezig zijn. Succesvol ondernemen is namelijk vooral en bovenal een kwestie van blijven sleuren aan die kar, want anders staat hij stil. Daarbij is goed ook altijd de grootste vijand van beter. Als het goed gaat, of als de ondernemer het wel goed vindt omdat hij tevreden is met de huidige resultaten, dan ligt de terugval op de loer.
Voor je het weet stop je met het uitdagen en optimaliseren van alles wat je doet. Je komt in een sleur. En voor je er erg in hebt sta je stil, en dat is achteruitgang. Voor je er erg in hebt word je dan ingehaald door je concurrentie. En dat is toch wel het laatste wat je wilt?

Daarom als afsluiting ook nog even deze tips….

Stel jezelf iedere dag even deze paar vragen;
1. Wat heb ik vandaag geleerd waar mijn collega’s hun voordeel mee zouden kunnen doen? Vertel ze dagelijks wat jij hebt getest en wat niet heeft gewerkt zodat zij geen energie hoeven te verspillen om dat ook te testen. Vertel ze ook wat juist wel heeft gewerkt, zodat zij dat ook kunnen gaan doen.
2. Wat ja je morgen proberen om te kijken of dat mogelijk nog beter werkt?
3. Hoe ga je zorgen dat nieuwe kampioenen vastgelegd gaan worden in jouw bedrijfsprocessen?
4. Hoe kunnen jij en jouw collega’s elkaar telkens weer scherp houden om dit een vaste way of life te maken en elkaar te blijven motiveren en inspireren om dit nooit meer op te geven zodat jullie bedrijf zal blijven groeien en bloeien?
Ik hoop dat jij hiermee olympisch kampioen ondernemen gaat worden. Veel succes!
Over de schrijver
Fred Rutgers, (retail) trendwatcher, Retail en B2C expert, High-end businesscoach, Author and public speaker
Reactie plaatsen